για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 5/29/2021 
Event συζητάμε με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ "Η επιστροφή του Προμηθέα" 
Περιγραφή 29 Μάη ώρα 20.00΄: συζητάμε με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ "Η επιστροφή του Προμηθέα"

Η επιστροφή του Προμηθέα
στις 29 Μάη ώρα 20.00΄
οργανώνουμε διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση σχετικά με τα θέματα που θίγονται στο εν λόγω ντοκιμαντέρ.
Οι δημιουργοί Κυριάκος Κατζουράκης και Λεωνίδας Βατικιώτης θα μας παρουσιάσουν το έργο τους με 15λεπτες εισηγήσεις, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τους τεθούν από το κίνημα, ενώ ανάλογα και με το διαθέσιμο χρόνο θα προβλεφθούν μικρής χρονικής διάρκειας παρεμβάσεις. Εκ μέρους του Περιβαλλοντικού Δικτύου την συζήτηση θα συντονίσει η Δέσποινα Σπανούδη.
Αυτό προϋποθέτει βέβαια ώς τις 29/5 να έχετε δει το ντοκιμαντέρ. Στην εκδήλωση δεν θα το δείξουμε λόγω χρόνου.
Λίγα λόγια για το έργο
Η επιστροφή του Προμηθέα αναδεικνύει τις διακυβεύσεις που συνοδεύουν μια σύγχρονη ενεργειακή πολιτική, στην λεγόμενη μετα-λιγνιτική εποχή. Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρίσκεται η έννοια της ενεργειακής φτώχειας και η δυσκολία πρόσβασης του πληθυσμού στους ενεργειακούς πόρους ώστε ανεμπόδιστα να ικανοποιεί τις πολύπλευρες ανάγκες του. Το ντοκιμαντέρ πλαισιώνεται από συνεντεύξεις ειδικών (καθηγητών, τεχνοκρατών, συνδικαλιστών, κ.ά.) και επιτόπιες καταγραφές. Μιλούν για τις παραδοσιακές μορφές ηλεκτροπαραγωγής, την υπερθέρμανση του πλανήτη, το περιβάλλον, την ενέργεια, το κλίμα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη μάχη της Ηλεκτρικής και για την αγωνία του σημερινού ανθρώπου για πρόσβαση στην ενέργεια.
__________
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom που είναι: https://us02web.zoom.us/j/5279599038
Θεωρούμε ότι τα ζητήματα που θίγονται είναι σημαντικά και για το περιβάλλον στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε να διαδώσετε τον σύνδεσμο σε όσες λίστες μπορείτε, ώστε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
Συντονιστική επιτροπή

--
Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας
blog: perivantologikodiktyoathinon.blogspot.gr
mail: perivallontiko.diktyo.athinas@gmail.com
f/b: Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας
 
Τοποθεσία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ 
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL  

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)