για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 3/22/2021 
Event Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τη σημασία του νερού για τον πολιτισμό και το περιβάλλον 
Περιγραφή Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τη σημασία του νερού για τον πολιτισμό και το περιβάλλον

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΜΓΦΙ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνδιοργανώνουν, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου (ώρα 18:00), διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τη σημασία του νερού για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το 1992.

«Τί σημαίνει το νερό για εσένα;», με αυτό το ερώτημα επιχειρείται φέτος να ξεκινήσει μια συζήτηση σε διεθνές επίπεδο, για το πώς οι άνθρωποι εκτιμούν το νερό και όλες τις χρήσεις του. Στόχος είναι η ολοκληρωμένη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η αξία του νερού γίνεται αντιληπτή από διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ώστε να τεθούν οι βάσεις για την προστασία του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Το πρόγραμμα της συνάντησης διαμορφώνεται ως εξής:

18:00-18:15 Εισαγωγικές ομιλίες φορέων
18:15-18:40 Νερό και άνθρωπος. Μια σχέση εξάρτησης Δημήτρης Ζέρβας, Δρ Βιολογίας Α.Π.Θ., Ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων- Υγροτόπων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

18:40 -19:05 Το νερό και τα νερά. Η κοινωνική και πολιτισμική διάσταση των υδάτινων πόρων Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
19:05 -20:00 Ερωτήσεις-Συζήτηση

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνάντηση στο επίσημο κανάλι του ΠΙΟΠ στο YouTube 
Τοποθεσία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ 
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL  

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)