για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 8/2/2020 
Event Συνάντηση - συζήτηση για τα αιολικά στην Οίτη 
Περιγραφή
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ
http://mountain-oiti.blogspot.com
e-mail: driokolaptis1@gmail.com


Προς
- τους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια
- τα ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Συλλόγων των Απανταχού
των χωριών της Οίτης


Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστή σε όλους σας η προσπάθεια που γίνεται για να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό της Οίτης. Επιγραμματικά θυμίζουμε ότι στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχουν κατατεθεί αιτήσεις για την εγκατάσταση πέντε αιολικών σταθμών και 37 ανεμογεννητριών ύψους 120μ, σε υψόμετρα από 1.700 έως 2.100 μέτρα. Η μια αίτηση, που αφορά στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο», έχει πάρει τη θετική γνωμοδότηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και αναμένεται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, οι δε άλλες τέσσερις στις θέσεις Πύργος, Ξεροβούνι(2) και Μακρυράχη, είναι στη φάση της αξιολόγησης των αιτήσεων παραγωγής.

Να θυμίσουμε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουμε τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων Λαμίας και Δελφών, που ενισχύουν τον αγώνα μας. Η μαζική δε, πέρα από κάθε προσδοκία, συμμετοχή των πεντακοσίων και πάνω κατοίκων της περιοχής και φίλων της Οίτης στη μεγαλειώδη ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΉ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΟΡΕΊΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στην περιοχή «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο», μας δυναμώνει επίσης.

Στα πλαίσια αυτά θεωρήσαμε σκόπιμο να γίνει μια συνάντηση των Προέδρων, των Τοπικών Συμβούλων των Κοινοτήτων, των ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Συλλόγων των Απανταχού των χωριών της Οίτης, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι του αγώνα μας και να συντονίσουμε τη δράση μας ως τοπικές κοινωνίες, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, για το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 11πμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Παύλιανης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα των μελών της Κίνησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης
Γερονικολού Ελένη 6978812316
Γιάννακας Γιώργος 6972021795
Δημόπουλος Δημήτρης πρόεδρος ΕΟΣ Λαμίας 6944574014
Πρατήλας Λουκάς εκπρόσωπος ΤΡΑΧΙΝΑ 6932271106
Σβώλης Γιάννης εκπρόσωπος ΟΜΦΙΔΑΣ 6947974507
Σκούρας Θανάσης 6977270513
Σταμέλλος Στέφανος 6977261256
Τραχανάς Βασίλης 6944535718
 
Τοποθεσία ΠΑΥΛΙΑΝΗ 
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL http://mountain-oiti.blogspot.com 

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)