για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 9/20/2019 
Event
Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος 
Περιγραφή Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος
Πηγή efsyn.gr
Σε συγκέντρωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καλεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομαδιαίας κινητοποίησης «climate strike».

Κεντρικό της σύνθημα το «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα» που χρησιμοποιούν αρκετές οργανώσεις της οικολογίας παγκοσμίως, όπως και το μαθητικό κίνημα «Παρασκευές για το μέλλον» (#Fridays for future) της Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στον πολυχώρο «Ρομάντσο» οι εκπρόσωποι από τα κινήματα, την Αυτοδιοίκηση και τον χώρο της οικολογίας επισήμαναν ότι απαιτούνται άμεση δράση και γενναίες πολιτικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρώτος μίλησε ο Γιάννης Σηφακάκης, που εξήγησε τους λόγους δημιουργίας της πρωτοβουλίας και τόνισε ότι διαδηλώνει «ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που ευθύνονται για την καταστροφή του πλανήτη».

Ακολούθησε η Ελένη Πορτάλιου από την Ευρεία Επιτροπή Υπεράσπισης του Ελληνικού, που επισήμανε ότι «είναι σημαντικό στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα να βρει απέναντί της μια παγκόσμια κινητοποίηση που ζητά άμεσες και δομικές παρεμβάσεις. Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει πίσω».

Ο Γιάννης Τζιτζής από την κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Α¶ Κοινότητας Πειραιά» μίλησε για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που θα έχει η επέκταση του λιμανιού για κρουαζιερόπλοια στην Πειραϊκή, επισημαίνοντας ότι η κίνησή τους είναι δύσκολο να βρει βήμα σε αρκετά ΜΜΕ.

Η Εμμανουέλα Τερζοπούλου από την κίνηση για την υπεράσπιση των ρεμάτων της Αττικής έκανε λόγο για μία κινητοποίηση που δεν αφορά μόνο οικολόγους ή μαθητές και πρέπει γύρω της να συσπειρωθούν όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Πατρικίου, εκπρόσωπος του κινήματος για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

«Η ανάπτυξη για την οποία μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει με την καταστροφή του περιβάλλοντος», είπε, τέλος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.

Τα μέλη των κινημάτων και των φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νεοσύστατης πρωτοβουλίας έχουν συμφωνήσει να γίνει μια προσπάθεια συντονισμού για όλες τις περιβαλλοντικές μάχες που παραμένουν ανοιχτές σε όλη τη χώρα, από το Ελληνικό και τη Φυλή ώς τις εξορύξεις στην Ηπειρο και την Κρήτη ή τις τοποθετήσεις ανεμογεννητριών στην ορεινή Ελλάδα. 
Τοποθεσία ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΘΗΝΑ 
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL  

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)