για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 7/16/2019 
Event Πορείες Διαμαρτυρίας για τον Αώο | Action Week 4 Balkan Rivers 
Περιγραφή Οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων θα επηρεαστούν από το σχεδιαζόμενο τσουνάμι κατασκευής φραγμάτων στα Βαλκάνια. Πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα σπίτια τους ή τα καλλιεργήσιμα εδάφη τους, το πόσιμο νερό τους και την άρδευση, το τοπίο που έχουν απολαύσει για γενιές…

Για το λόγο αυτό ο Ιούλιος θα είναι μήνας διαδηλώσεων εναντίων των φραγμάτων στους ποταμούς των Βαλκανίων. Aνθρωποι από 7 χώρες των Βαλκανίων θα ενώσουν τη φωνή τους για να μεταδώσουν το μήνυμα ότι τα φράγματα, όπου κι αν αυτά κατασκευάζονται, καταστρέφουν όχι μόνο τη βιοποικιλότητα αλλά και την ποιότητα ζωής των κοινωνιών που έχουν συνδέσει τον πολιτισμό τους με τα ποτάμια.

Στην Ελλάδα η φωνή μας θα ακουστεί μέσα από τον Αώο, στις 16/07 (στα πλαίσια του Vovousa Festival), με 2 ταυτόχρονες πεζοπορείες διαμαρτυρίας, που θα ενωθούν σε ένα κοινό σημείο: στο Λάκκο του Παππά, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή φράγματος εκτροπής του Αώου.

Η πρώτη πορεία θα ξεκινά από το υπάρχον φράγμα, δίνοντας στους πεζοπόρους τη δυνατότητα να βιώσουν την απογοητευτική κατάσταση του ποταμού στα πρώτα του χιλιόμετρα. Η δεύτερη θα διασχίζει τη Βάλια Κάλντα, ξεκινώντας από τον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής και θα ενωθεί με την πρώτη διαδρομή στο σημείο του σχεδιαζόμενου φράγματος εκτροπής του Αρκουδορέματος. Μετά τις πεζοπορίες θα ακολουθήσει απογευματινή συζήτηση/παρουσίαση του προγράμματος Save the Blue Heart of Europe στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα.

Αναλυτικό πρόγραμμα :

1η διαδρομή: Κατάβαση κοιλάδας Αώου ποταμού από Φράγμα Πηγών Αώου (1η χρονιά)

07:00 Αναχώρηση, από το Καταφύγιο Βάλια Κάλντα με λεωφορείο (δωρεάν) προς Φράγμα Πηγών Αώου.

08:00-13:00 Κατάβαση της κοιλάδας του Αώου ποταμού.

13:00 Aφιξη στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα.

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κατά την πεζοπορία η ομάδα θα κινηθεί και μέσα σε νερό.
Απαραίτητα μποτάκια, μαγιό(;), παγούρι, καπέλο, αντιηλιακό. Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση. Οι ορειβάτες συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη.

Πρακτικές πληροφορίες
Βαθμός δυσκολίας: 5/7
Διάρκεια: 6-7 ώρες.
Πού: Βωβούσα, Καταφύγιο – Φράγμα Πηγών Αώου – Βωβούσα, Καταφύγιο
Πότε: Τρίτη 16.07
Τιμή: Δωρεάν
Δηλώσεις συμμετοχής: Καταφύγιο Βάλια Κάλντα

2η διαδρομή: Βάλια Κάλντα

7:00 Αναχώρηση από την πλατεία Βωβούσας με ίδια μέσα (μόνο 4Χ4). Σε περίπτωση μεγάλου ενδιαφέροντος και ανάγκης οχημάτων το Φεστιβάλ θα μισθώσει οχήματα 4Χ4.

9:00 Aφιξη στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα (Ζεστή Κοιλάδα στα βλαχικά)

9:00 -14:00 Διάσχιση από τον πυρήνα και μέσω του ρέματος της Βάλια Κάλντα (Αρκουδόρεμα), άφιξη στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα (Βωβούσα)
Απαραίτητα μποτάκια, παγούρι, καπέλο, αντιηλιακό. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Οι ορειβάτες συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη.

Πρακτικές πληροφορίες:
Βαθμός δυσκολίας: 4/7
Διάρκεια: 7 ώρες.
Πού: Βωβούσα – Βάλια Κάλντα – Βωβούσα (Καταφύγιο)
Πότε: Τρίτη 16.07
Τιμή: Δωρεάν σε όσους διαθέτουν ίδια μέσα 4Χ4 ή ¤50/όχημα σε περίπτωση μίσθωσης από τη διοργάνωση.
Δηλώσεις συμμετοχής: Steki

3. Απογευματινή συζήτητηση/παρουσίαση στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα

19:30 Συζήτηση/παρουσίαση του προγράμματος Save the Blue Heart of Europe για την προστασία των ποταμών των Βαλκανίων από την κατασκευή φραγμάτων.

Ελάτε να ενώσουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους λαούς των Βαλκανίων για την προστασία των ποταμών μας !

#BalkanRiversActionWeeks #NoDAMage #OurRivers #DamsAffectPeople 
Τοποθεσία Βωβούσα  
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL  

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)