για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 5/19/2019 
Event
Μια γιορτή για τη φύση:Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 
Περιγραφή Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου και, ταυτόχρονα, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της φύσης.

Η Ελλάδα έχει την τύχη να συμμετέχει σε αυτό το δίκτυο, το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα ζωής για απειλούμενα είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας και για περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, αλλά και ως μηχανισμός που φροντίζει για την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ ανθρώπινης δραστηριότητας και φύσης.

Σε μία περίοδο κατά την οποία οι προκλήσεις για την προστασία της φύσης πολλαπλασιάζονται, σε παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα μας επενδύει στρατηγικά στο δίκτυο Natura 2000. Μέσω αυτού, αναζητά και σχεδιάζει αποτελεσματικές λύσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως η απώλεια βιοποικιλότητας, η κλιματική αλλαγή και η ανάδειξη νέων ευκαιριών βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Η 21η Μαΐου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ώστε να εορτάζεται η προστασία της φύσης και οι προσπάθειες όσων εργάζονται καθημερινά για την επιτυχία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος. Κάθε μία από τις 446 περιοχές Natura 2000 της χώρας μας, αποτελεί και έναν ξεχωριστό λόγο για να γιορτάσουμε.

Οι εταίροι του Έργου LIFE-IP 4 NATURA σας προσκαλούν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, από τις 10:30 έως τις 17:00 στον Μεσογειακό Κήπο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στέλνουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα για την προστασία της φύσης: δημιουργούμε ένα μεγάλο ψηφιδωτό με τα δακτυλικά μας αποτυπώματα, αφήνουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους «Natura 2000» με τις χειροτεχνίες τους και κάνουμε ένα ταξίδι εικονικής πραγματικότητας σε μία από τις περιοχές Natura της Αττικής. Παράλληλα, διαδίδουμε το μήνυμά μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπαίνουμε σε κλήρωση για 10 οικογενειακές συνδρομές μέλους στο ΚΠΙΣΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε με email στο edozoume@wwf.gr είτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Χρίστη Σωτηρίου, υπεύθυνη γραφείου Τύπου & δημοσίων σχέσεων, WWF Ελλάς, τηλ. 210 3311988 (εσωτ.457), c.sotiriou@wwf.grΜ 
Τοποθεσία ΕΛΛAΔΑ παντού 
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL  

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)