για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Λεπτομέρειες Event
Ημερομηνία 2/4/2018 
Event ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ: Αγροοικολογία,για τη μετάβαση προς μια πραγματικά βιώσιμη γεωργία
 
Περιγραφή Agrotica 2018, Θεσσαλονίκη
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ:
Αγροοικολογία
για τη μετάβαση προς μια πραγματικά βιώσιμη γεωργία

Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018, 14:00
Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”, αίθουσα D

Η Αγροοικολογία αποτελεί μια ανερχόμενη έννοια στο χώρο της γεωργικής επιστήμης. Η προσέγγιση της εστιάζει στην εφαρμογή οικολογικών αρχών για το σχεδιασμό και διαχείριση πραγματικά αειφόρων συστημάτων παραγωγής τροφίμων, ενώ περιλαμβάνει και μια αντίστοιχη κοινωνικο-οικονομική πρόταση. Αποτελεί έτσι, ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα απέναντι στα συσσωρευμένα προβλήματα που προκύπτουν από τα παγκοσμιοποιημένα και βιομηχανικά αγρο-διατροφικά συστήματα. Ταυτόχρονα, έχει σημαντική αντιστοίχιση και συμπεριλαμβάνει αρχές και πρακτικές που προσφέρουν εναλλακτικές δομές στο κυρίαρχο πρότυπο της εντατικής, βιομηχανοποιημένης γεωργίας, όπως η βιολογική γεωργία, η γεωργία χαμηλών εισροών, η αγροδασολογία, η αεικαλλιέργεια (περμακουλτούρα) κ.α.

To Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προοπτική και ανάδειξη της Αγροοικολογίας ως επιστήμη, πρακτική και κίνημα. Σκοπός του είναι η δικτύωση ερευνητών / εκπαιδευτών, κυρίως γεωτεχνικών, για την πληροφόρηση και ανταλλαγή γνώσης & έρευνας, στοχεύοντας στην εξοικείωση με τις αρχές και πλαίσιο της Αγροοικολογίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση σκοπεύει στην παρουσίαση του Αγροοικολογικού πλαισίου και των σχετικών εξελίξεων, καθώς και των σκοπών και δράσης του Δικτύου. 
Τοποθεσία Agrotica 2018, Θεσσαλονίκη Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”, αίθουσα D 
Εισητήριο  
Διεύθυνση URL  

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)