για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Δάση 
Θέμα Όχι στην ασφαλτόστρωση του δρόμου στο Καλλίδρομο 
Συγγραφέας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
Ημερ. καταχώρησης 12/7/2006 11:25:56 AM 
Κείμενο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ
ΔΩΡΙΕΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Αρμοδίου 18
ΤΚ 10552 Αθήνα
Πληρ:Πιλάλης Ανδρέας
Τηλ:6938699723Κατόπιν ενημέρωσης του συλλόγου μας από φορείς και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του όρους Καλλιδρόμου, σχετικά με την ασφαλτόστρωση του δρόμου Ελευθεροχωρίου-Μενδενίτσας, συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο και αποφάσισε τα κάτωθι.

1)Αντιτίθεται στην ασφαλτόστρωση και διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου( ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται ως αγροτική οδός),γιατί η ζημιά που θα προκύψει στο πανέμορφο βουνό μας, θα είναι ανεπανόρθωτη.

2)Ο σύλλογος μας πιστεύει ακράδαντα ότι πίσω από το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου δρόμου, που θα διασχίσει το Καλλίδρομο απ’ άκρη σ’ άκρη, κρύβονται συμφέροντα κάποιων που ονειρεύονται οικόπεδα και βίλες μέσα στα έλατα.

Σημειωτέον για να γνωρίζουν όλοι, το έργο έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Γοργοποτάμου, στην κυριότητα του οποίου ανήκει το Δ.Δ Ελευθεροχωρίου, χωρίς καν να ρωτηθεί ο Δήμος Αμφίκλειας, οι κάτοικοι των Δ.Δ απ΄την πλευρά του Καλλιδρόμου και κυρίως το Δ.Δ Παλαιοχωρίου, στο χώρο του οποίου βρίσκεται η μικρή λίμνη Νευρόπολη ή Λούτσα, αλλά και το ορειβατικό καταφύγιο.

3)Ο σύλλογος μας σε συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής, καθώς και με ορειβατικούς συλλόγους που αγαπούν το Καλλίδρομο, θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες τόσο προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς(Περιφέρεια, Νομαρχία, Δασαρχείο, Δήμος Αμφίκλειας κ.α),όσο και προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να ανακληθούν τα παραπάνω σχέδια.

4)Τέλος ζητάει από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τους άλλους αρμόδιους φορείς να ληφθούν μέτρα προστασίας του Καλλιδρόμου,( που σημειωτέον έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Νatura 2000), να σταματήσουν άμεσα οι ενέργειες για ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου, αλλά και άλλων στη συνέχεια μέσα στο βουνό και να αναπτυχθούν ήπιες δραστηριότητες αγροτοδασικές, ορειβατικές κ.λ.π, που θα σέβονται το τοπίο, τη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους, όπως άλλωστε προβλέπει και το Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας.

Η πρόεδρος
Γεωργοπούλου –Νούση Λαμπρινη

Ο Γεν. Γραμματέας
Πιλάλης Ανδρέας
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)