για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Δάση 
Θέμα Να κηρυχθεί αναδασωτέα όλη η καμένη έκταση της Κασ 
Συγγραφέας ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
Ημερ. καταχώρησης 8/23/2006 8:54:56 AM 
Κείμενο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη,
2310.222503/409770, fax 2310.421196,
e-mail: ecology-trem@nath.gr,
www.ecology-salonika.org

22.8.2006

Να κηρυχθεί αναδασωτέα όλη η καμένη έκταση
της Κασσάνδρας

«Να κηρυχθεί άμεσα και χωρίς εξαιρέσεις ως αναδασωτέα όλη η καμένη έκταση της Κασσάνδρας», ζητά με δηλώσεις του ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Η πρωτοφανής οικολογική καταστροφή, που υποβαθμίζει αισθητικά και πλήττει καίρια την οικονομία της Χαλκιδικής, έχει τις αιτίες της όχι μόνο στην ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού αλλά και στην έντονη τουριστικοποίηση και τα οικονομικά συμφέροντα, που προσπαθούν επί χρόνια να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος και του δάσους», τονίζει ο κ. Τρεμόπουλος.

«Στην περιοχή υπάρχουν τεράστιες ιδιόκτητες δασικές εκτάσεις και δάση -από συνεταιρισμούς, εταιρείες ή ιδιώτες- που υφίστανται συνεχείς παρεμβάσεις και χτίζονται νόμιμα ή παράνομα τις τελευταίες δεκαετίες, με την ανοχή ή τις ευλογίες των τοπικών αρχών και των κυβερνήσεων. Οι δικοί μας δικαστικοί αγώνες, που έχουν πετύχει να διασώσουν σημαντικές εκτάσεις από την καταστροφή και το χτίσιμο, δεν αρκούν για να σώσουν τη Χαλκιδική από την ολοκληρωτική υποβάθμιση. Τα δάση των κωνοφόρων έχουν τη δυνατότητα να αναγεννηθούν από μόνα τους. Για να μη φυτρώσουν όμως σπίτια και μεζονέτες αντί για δέντρα, θα πρέπει να εμποδιστεί η βόσκηση και κάθε άλλη ανθρώπινη παρέμβαση. Έτσι, πριν αλλάξουν το Σύνταγμα και μειωθεί η συνταγματική προστασία των δασών, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας είναι υποχρεωμένος να κηρύξει άμεσα και χωρίς καμιά εξαίρεση ως αναδασωτέα όλη την έκταση των 40.000, που εκτιμάται ότι έχει καεί», καταλήγει ο Μ. Τρεμόπουλος.
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)