για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Δάση 
Θέμα Η μοίρα των δέντρων στα χέρια των αιρετών δημάρχων 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 5/26/2003 9:30:48 PM 
Κείμενο
Η μοίρα των δέντρων στα χέρια των αιρετών δημάρχων
ή τα δέντρα δεν ψηφίζουν...

Διαβάζουμε στον τύπο της Εύβοιας:
«Οι ευκάλυπτοι που στόλιζαν την παραλία της Αιδηψού στο πιο κεντρικό της σημείο δεν υπάρχουν πια. Κάποιοι «σφαγείς» πετσόκοψαν τους ευκαλύπτους, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Οι αρμόδιες αρχές ισχυρίζονται ότι δεν έδωσαν εντολή για την κοπή των δέντρων. Η Ενωση Πολιτών «Δεκάπολη» με πρωτοβουλία της Λίνας Αλεξίου προέβη σε καταγγελία στον εισαγγελέα Χαλκίδας. Η Λίνα Αλεξίου και η Αστυνομία υπέβαλαν μήνυση κατά του δημάρχου Δημ. Νταλιάνη».

Στο Περιβόλι Δομοκού, έγινε ολόκληρη κινητοποίηση των κατοίκων, και άλλων φορέων, μέχρι τα Αθηναικά τηλεοπτικά κανάλια, για να πεισθεί ο Δήμαρχος Ξυνιάδας να μην γίνει η χωμάτινη υδατοδεξαμενή, για χάρη της οποίας έπρεπε να κοπούν 110 αιωνόβια πλατάνια, αλλά να βρεθεί άλλη λύση, όπως και βρέθηκε. Μέχρι τότε ο κ Δήμαρχος δήλωνε, «εγώ θα φτιάξω το έργο γιατί έχω μελέτη, κι ας έρθουν να το σταματήσουν!»

Πριν από λίγες μέρες έγινε καταγγελία στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λαμίας ότι σε μια ορισμένη γειτονιά, στο κέντρο σχεδόν της πόλης, ιδιοκτήτης έκοβε μεγάλα δέντρα σε τυφλό οικόπεδο, χωρίς άδεια, δέντρα που φιλοξενούσαν χρόνια τώρα κοτσύφια, δεκαοχτούρες, περιστέρια, σπουργίτια και ένα σωρό άλλα πουλιά, γιατί; «να το καθαρίσει», όπως είπε ο ίδιος. Ποια ήταν η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου; «δεν έχω αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα της πολεοδομίας». Με λίγα λόγια δεν με νοιάζει, ας κόβονται τα δέντρα χωρίς άδεια, εγώ ξέρω μόνο να μαζεύω τα σκουπίδια και να τα καίω στις ημιπαράνομες χωματερές...

Βλέπετε εσείς κάποιο κοινό σημείο στα παραπάνω γεγονότα;

δρυοκολάπτης
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)