για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Βιολογική Γεωργία 
Θέμα Ανάδειξη της κοιλάδας Σπερχειού σε ζώνη βιολογικής 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 4/23/2021 9:33:55 PM 
Κείμενο Διαβάζουμε σε άρθρο του Γιώργου Λιάλιου στην Καθημερινή (https://news.b2green.gr/4692) ότι με περισσότερο από ένα δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027) οι προστατευόμενες περιοχές. Η κοινοτική χρηματοδότηση θα προέλθει μέσα από μια συγκεκριμένη, λεπτομερή λίστα έργων σε εθνικό επίπεδο ή ανά περιφέρεια, που καταρτίστηκε την προηγούμενη διετία από το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο και εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα έργου είναι «η ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και αγροπεριβαλλοντικών μέτρων σε καλλιέργειες που γειτνιάζουν με ποταμούς και λίμνες εκτός περιοχών Natura 2000, με προϋπολογισμό 16,5 εκατ. ευρώ για μια έκταση 580.000 στρεμμάτων.»

Δεν ξέρω πόσο μπορεί αυτό να θεωρηθεί ευκαιρία να υλοποιηθεί και η πρόταση ανάδειξης της κοιλάδας του Σπερχειού σε «ζώνη βιολογικής γεωργίας» δεδομένου ότι αφορά σε καλλιέργειες που γειτνιάζουν με τον Σπερχειό εκτός περιοχής Narura
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)