για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Δήμος Λαμίας, Περιφ Ενότητα Φθιώτιδας 
Θέμα Ο ρόλος της αντιπολίτευσης και των ενεργών πολιτών 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 6/22/2020 2:00:49 PM 
Κείμενο Ο ρόλος της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, είναι πολύ σημαντικός και αναντικατάστατος∙ και η ποιότητα της λειτουργίας του Δήμου σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της αντιπολίτευσης. Το ίδιο σημαντικός και αναντικατάστατος είναι ο ρόλος των ενεργών πολιτών, οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά και κριτικά στην κοινωνία είτε ως μέλη ενός φορέα, είτε αυτόνομα. Οι ενεργοί πολίτες δραστηριοποιούνται με δημιουργική διάθεση για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και των κοινών αγαθών λειτουργώντας προς το γενικό συμφέρον, χωρίς να αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη.

Επιμένω σ' αυτά τα δύο: «αντιπολίτευση» και «ενεργοί πολίτες», γιατί οι διάφοροι μηχανισμοί τα απαξιώνουν σταδιακά ή τα απονευρώνουν προσδίδοντάς τους γραφειοκρατικές διαδικασίες. Έχω κι εγώ τους λόγους μου… και ο νοών νοείτω
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)