για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Ζώα, πουλιά, Κυνήγι 
Θέμα Για τα "κανονάκια" στην κοιλάδα του Σπερχειού 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 8/7/2019 5:28:34 PM 
Κείμενο
Δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι όταν ακούω πολυβολισμούς. Όμως δεν αντέχω αυτό τον ξηρό ήχο μέσα στη σιγαλιά της νύχτας, λες και βομβαρδίζονται τα περίχωρα της Οίτης. Aντε να κοιμηθείς και να έχεις την υποχρέωση να συνηθίσεις στον ήχο των πυροβολισμών, να συνηθίσεις στον «πόλεμο», στη βία των ήχων του «πολέμου»

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι ορισμένοι κάνουν χρήση ειδικών «κανονιών» πρόκλησης συνεχών εκπυρσοκροτήσεων με σκοπό την εκδίωξη πουλιών και άλλων ζώων μακριά από καλλιέργειες. Είναι τα ειδικά «κανόνια», που πυροδοτούνται με υγραέριο. Κάθε τέτοιο κανόνι είναι προγραμματισμένο να εκπυρσοκροτεί κάθε πέντε λεπτά, μέρα και νύχτα, ασταμάτητα, επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, προκαλώντας έναν εκκωφαντικό κρότο, όχι μόνο κατά πολύ δυνατότερο από μια συνηθισμένη ντουφεκιά, αλλά συγκρινόμενο με την εκπυρσοκρότηση πραγματικού κανονιού. Το αποτέλεσμα της χρήσης πολλών τέτοιων μηχανισμών, είναι να ακούς τον κρότο κάθε ένα λεπτό. Και είμαστε ακριβώς απέναντι και τόσο κοντά σε ευθεία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι, όπως καταλαβαίνετε, αδύνατο να κοιμηθεί κανείς τη νύχτα και βέβαια δεν μπορεί να γίνει λόγος για την τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας.

Η χρήση των «κανονιών» αυτών εννοείται ότι βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον, αφού πουλιά και άλλα ζώα εκδιώκονται βίαια από το φυσικό τους χώρο, με αποτέλεσμα τη διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή της κοιλάδας του Σπερχειού, μια περιοχή βέβαια που είναι ενταγμένη στο Δίκτυο NATURA 2000, μεταξύ των άλλων και λόγω των σπάνιων πτηνών που ενδημούν εδώ.

 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)