για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Πολιτική οικολογία 
Θέμα Η Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς συνεχίζει την κινημ 
Συγγραφέας ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ 
Ημερ. καταχώρησης 6/11/2019 10:56:33 PM 
Κείμενο
Η περιφερειακή παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ» δεν συμμετείχε στις εκλογές του Μαΐου και ήταν αυτό αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής, χωρίς να γίνουν ιδιαίτερες προσπάθειες. Η πραγματικότητα είναι ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στις μικρές ανεξάρτητες περιφερειακές αυτοδιοικητικές συλλογικότητες να αντιμετωπίσουν το βάρος των εκλογικών δαπανών, που κυρίως αναφέρεται στα παράβολα, το ψηφοδέλτιο, τα ενημερωτικά έντυπα και την εκλογική καμπάνια συνολικά με τις μετακινήσεις και τις παρουσίες.

Πεποίθησή μας είναι πως οι κινήσεις πολιτών και οι ζωντανοί και παραγωγικοί φορείς μπορούν - και πρέπει - να αναδείξουν την πολιτική κουλτούρα δημοκρατίας και διαλόγου απέναντι στο παλαιάς κοπής πολιτικό και κομματικό σύστημα∙ την κουλτούρα συμμετοχής της κάθε τοπικής κοινωνίας στα μεγάλα και μικρά ζητήματα, τα οποία αφορούν στην περιφέρειά μας. Πρέπει να αντιπαρατεθούν με την αλλοτρίωση και την αδιαφορία και να γίνει μια προσπάθεια ανασυγκρότησης, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις του μέλλοντος. Σε μια εποχή που γενικά η πολιτική αδυνατεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, κρίνουμε - και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο γίνεται πράξη - πως πρέπει να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τη φωνή και την παρουσία των ενεργών πολιτών.

Η Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς θα συνεχίσει την κινηματική της δράση, την ίδια δράση που κάνει τα τελευταία αυτά χρόνια, με βασικούς άξονες την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφερειακής οικονομίας, τη διαφάνεια και τον έλεγχο, τη συμμετοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και το σεβασμό στο περιβάλλον και την οικολογία. Βάζουμε ως στόχο τη δραστήρια παρέμβασή μας στα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια, έστω και έξω από τα θεσμικά όργανα.

Λαμία, 11/6/2019

 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)