για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Νερά 
Θέμα Στα αζήτητα ο Μαλιακός για τους υποψηφίους... 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 5/24/2019 8:25:27 AM 
ΚείμενοΟ Μαλιακός για τους υποψηφίους των εκλογών εξακολουθεί να είναι στα αζήτητα

Δέκα χρόνια ακριβώς μετά την κρίση του 2009 του Μαλιακού και τον θάνατο των ψαριών, η εκτίμηση είναι πως ουσιαστικά πολλά πράγματα ακόμα δεν έχουν αλλάξει για τον κόλπο∙ τίποτα που να αναστρέφει την κατάσταση και να μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε.

Οι ρυπαντές του κόλπου παραμένουν, ως μόνιμες απειλές. Τα βιομηχανικά απόβλητα, τα ελαιοτριβεία, τα σκουπίδια, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, οι στάβλοι και οι κτηνοτροφικές μονάδες, η ευθυγράμμιση και διαπλάτυνση της νέας Τεχνητής κοίτης και η εκτροπή σΆ αυτή του μεγαλύτερου όγκου των νερών του Σπερχειού, τα μεγάλα οδικά έργα και τα ιχθυοτροφεία είναι εδώ.

Η ελπίδα μας είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου, που εποπτεύει πια όλες τις Προστατευόμενες Περιοχές NATURA της περιοχής, και η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη των περιοχών NATURA, η οποία αναμένεται. 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)