για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Δήμος Λαμίας, Περιφ Ενότητα Φθιώτιδας 
Θέμα Απαράδεκτες εικόνες στο Ιστορικό Κέντρο Θερμοπυλών 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 5/6/2019 8:40:48 PM 
Κείμενο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Είμαστε 19 μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και νομίζω ότι είναι η πιο κρίσιμη περίοδος να εκθέτουμε την σκληρή πραγματικότητα και να ανοίγουμε τα χαρτιά της επικαιρότητας ως ενεργοί πολίτες.

Προσωπικά ένοιωσα άσχημα στις παρατηρήσεις και τα σχόλια των επισκεπτών/συνοδών των αθλητών του αγώνα της Ανοπαίας Ατραπού, όταν μου έδειχναν την τρύπα στην οροφή του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών στο αναψυκτήριο, την σπασμένη γυψοσανίδα και από κάτω τον κάδο να μαζεύει τα νερά. Ο κίνδυνος να πέσει σε κανένα κεφάλι είναι υπαρκτός.

Με κυρίευσε η αγανάκτηση όταν είδα αργότερα την απαράδεκτη σελίδα του Ιστορικού Κέντρου και του Καινοτομικού Μουσείου στο facebook. Και ρωτάω: κανείς από τους υπεύθυνους της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου δεν την έχει δει; Όποιος την έχει ανεβάσει ή έχει την ευθύνη της διαχείρισης, έχει την έγκριση και τον έλεγχο των υπευθύνων του Μουσείου; Υπάρχουν υπεύθυνοι και ποιοι είναι; Δείτε εδώ τη σελίδα

Η αγανάκτηση είναι το λιγότερο που μπορεί κανείς να εκφράσει με τη σκέψη και μόνο ότι αναφερόμαστε στις Θερμοπύλες, ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο όνομα και μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Ελλάδας. Αναρωτιέμαι όμως ποιες είναι οι ευθύνες των αρμοδίων και τι κάνουν για την καθημερινή φροντίδα του χώρου. Αν ήταν επιχείρηση δική τους, έτσι θα λειτουργούσαν; Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια και η εθνική υπερηφάνεια. Πρέπει όμως να το αντιληφθούν - αν δεν το έχουν αντιληφθεί - ότι δεν είναι δική τους περιουσία. Οι Θερμοπύλες είναι μια παγκόσμια αξία και ανήκει σε όλους μας. Φτάνει πια η απαξίωση της περιοχής. Δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν αυτή τη διαχείριση.

Και εννοώ πρωτίστως τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού. Κανείς τους δεν είναι ανεύθυνος!

Λαμία, 6/5/2019
Στέφανος Σταμέλλος
http://www.e-ecology.gr
https://www.facebook.com/stefanos.stamellos
 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)