για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες ! Login
Πρωτότυπο Θέμα
Φόρουμ Δάση 
Θέμα Ξεραίνονται τα δέντρα στην Ανθήλη 
Συγγραφέας Στέφανος Σταμέλλος 
Ημερ. καταχώρησης 6/16/2015 9:35:42 AM 
Κείμενο


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ανθήλης η εικόνα που παρουσιάζουν οι λεύκες και τα πλατάνια στο προαύλιο του σχολείου και της εκκλησίας.
Ήδη ένας μεγάλος πλάτανος στο προαύλιο της εκκλησίας ξεράθηκε και κόπηκε από τη ρίζα. Ένας άλλος έχει υποστεί «βαθύ κούρεμα» και σε 4 - 5 δέντρα έχουν ξεραθεί αρκετά κλαδιά τους και έχουν κιτρινίσει. Επίσης δύο μεγάλες λεύκες στην αυλή του σχολείου έχουν ξεραθεί τελείως.

Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις, χωρίς να ξέρει κανείς πού θα οδηγηθεί και ποια είναι η αιτία. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για δολιοφθορά ή αν οφείλεται σε κάποια ασθένεια. Αν οφείλεται στην ασθένεια που απειλεί τον πλάτανο γενικά, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Με ευθύνη της δασικής υπηρεσίας και του Δήμου, να γίνει συστηματικός έλεγχος, να παρθούν δείγματα και να σταλούν στα εργαστήρια για την ανίχνευση του μύκητα ή να εντοπιστεί όποια άλλη αιτία ξήρανσης των δέντρων. Όμως δεν είναι μόνο τα πλατάνια. Ξεραίνονται και οι λεύκες…


Η δημοτική αρχή θα πρέπει επίσης να ελευθερώσει τις ρίζες των δέντρων και τον ζωτικό τους χώρο γύρω από τον κορμό, να μπορούν να «αναπνέουν» και να μπορεί να εισέρχεται το νερό στο ριζικό τους σύστημα.


16.6.2015
Στέφανος Σταμέλλος

  https://www.facebook.com/stefanos.stamellos/media_set?set=a.10152830094152136.1073742193.716092135&type=3&pnref=story

 
      
Απαντήσεις
Καμία καταχώρηση

Site Meter

ecology Portal (C) 2002
Τα πνευματικά δικαιώματα των περιεχομένων του δικτυακού τόπου είναι ιδιοκτησία του e-ecology.gr και η όποια αντιγραφή ή αξιοποίηση δύναται να γίνεται ύστερα από έγγραφη άδεια του κατόχου ή με αναφορά στην πηγή (e-ecology.gr)